Foto's om je muren op te vrolijken
05 mei 2020 
in Blog

Foto's om je muren op te vrolijken

Beste Anne,

In deze tijd moet ik veel aan je denken. Het is voor ons de eerste keer dat we geconfronteerd worden met zo’n beperking van onze vrijheid. Maar onze situatie is niet te vergelijken met die van jou. Wij hebben toegang tot de buitenwereld via internet, televisie. Wij kunnen in de comfort van ons eigen huis blijven, hebben voldoende eten en kunnen zelfs buiten “een frisse neus” halen.

Onze vrijheid is beperkt en soms zijn we ook bang, maar thuis zijn we veilig. Dat gevoel had jij helaas niet eens: altijd bang om geluid te maken, om ontdekt te worden. Nu wij deze “lockdown” beleven, is mijn bewondering voor jou nog groter. Er wordt niet voor niets gezegd dat we iets pas gaan waarderen als we het kwijt zijn. Onze vrijheid hebben we altijd vanzelfsprekend gevonden.

Mijn lievelingsstukje van je dagboek is dat waar je vertelde dat je je kamer had versierd met foto’s en knipsels om het op te vrolijken. Toen ik voor het eerst naar “jouw” museum in Amsterdam ging, wilde ik natuurlijk de boekenkast zien en de muur met foto’s. Ik bleef daar lang staan.

Nu in deze tijd, waar de muren op ons af komen, ben ik ook blij dat ik niet naar lege muren hoef te kijken. Als ik wakker word, geniet ik ervan om de foto’s van mijn kinderen aan de muur te zien. Dat geeft me een fijn gevoel. Ik ga terug naar het moment waarop ik ze maakte. Ik voel nog de wind in onze haren, de warmte van de zon en ik kan de lach van de kinderen nog horen. Ik ga terug naar een tijd waarin we onbezorgd waren..… Dat is de kracht van foto’s.

Het vereeuwigen van momenten is voor mij zo belangrijk. Daarom ben ik fotograaf. Ik help families graag aan een mooie gezinsfoto en het vast leggen van bijzondere momenten in hun leven. Ik ben blij dat er nu families zijn die in deze tijd thuis genieten van hun gezinsfoto’s die ik heb mogen maken.

Verlang je ook naar een mooie gezinsfoto op je muur? Een fotoreportage is heel goed te doen met 1,5 meter afstand, op locatie of in mijn studio: www.perlafotografie.nl

Moederdagtip: geef een fotosessie cadeau. Een cadeaubon is 1 jaar geldig en kun je telefonisch aanvragen: 06-38267345 o via info@perlafotografie.nl

“How wonderful it is that nobody need wait a single moment before starting to improve the world” Anne Frank.

Foto’s Anne: www.annefrank.org

Over de schrijver
Reactie plaatsen