Waarom wilde mijn eigen moeder een andere professionele fotograaf gebruiken en niet mij?
23 juni 2020 
in Blog

Waarom wilde mijn eigen moeder een andere professionele fotograaf gebruiken en niet mij?

Zondag zag ik heel veel berichten langs komen met foto’s over Vaderdag. Wat me opviel is dat de meeste mensen geen foto hadden waar ze met z’n allen op de foto stonden. Heel vaak is de moeder degene die de foto’s maakt en daarom staat ze zelf niet op de foto. Tenzij het een selfie is.
Dat bracht me een herinnering van vorige zomer toen ik in Mexico op bezoek was. Mijn ouders waren bijna 50 jaar getrouwd en hun cadeauwens was om een recente familiefoto te hebben. Normaal denken ze natuurlijk aan mij om die te maken (heb ik jaren gedaan) maar nu had mijn moeder een ander voorstel: ze wilde een andere professionele fotograaf inhuren om onze foto te maken! Ik was er even stil van… hoezo? Ze is toch mijn grootste fan! Ze is altijd zo blij met mijn foto’s! Dus ik vroeg natuurlijk: Waarom?
De voordelen om een andere fotograaf  te gebruiken waren:
-Zodat ik zelf ook op de foto stond.
-Zodat ik zelf kon ontspannen en genieten van de fotoshoot. Zonder zorgen en voorbereidingen, gewoon als hun dochter.
-Omdat het fijn is dat een fotograaf er voor zorgt dat iedereen goed op de foto staat.
-Zodat mijn vakantie echt vakantie kon zijn. Het gaat niet alleen om de tijd die je met de fotoshoot bezig bent, maar het proces daarna ook. Dat gaf me meer tijd om als familie samen te zijn.
-Omdat mijn kinderen beter zouden meedoen als een ander persoon de leiding had dan mama die “weer een foto wilde maken”.
-In de Mexicaanse hitte was het fijn om dit keer ergens in een studio de foto’s te kunnen maken en geen fotoshoot buiten te moeten doen waar iedereen staat te smelten.
Mijn inzichten en ervaring
Ja, ik moest even wennen en had af en toe de kriebels om de regie over te nemen, maar ik vond het erg fijn dat ze het mij ook gunde om verwend te worden door de ervaring van een fotoshoot. Voor deze speciale gelegenheid was mijn rol als dochter belangrijker dat als fotograaf. We hebben vaak het gevoel dat we alles zelf moeten doen, maar soms moet je loslaten, je pet aan de kant leggen en genieten!
Eigenlijk heb ik zelf ervaren wat ik aan mij klanten ook gun: dat ze de tijd nemen om mooie herinneringen te maken van belangrijke momenten. Dat ze op een professionele manier laten maken. Dat ze zelf op de foto staan. Dat ze van de dag en ervaring kunnen genieten. Dat ze door professionele advies krijgen over de fotokeuze en een mooie resultaat aan de muur hebben.
Wat kies je zelf: maak je zelf de foto’s of laat je ze door de fotograaf maken?
Heb je als moeder ook het gevoel dat je alles zelf moet doen? Ben je ook degene die altijd de foto’s moet maken? Wil je jezelf laten verwennen met een fotoshoot zodat je mooie foto’s hebt MET je dierbare? Dan zet ik graag die fotograafpet op en help je verder in mijn studio in Almere! Neem contact met mij op.
Foto: Juan Rodrigo Llaguno.
Over de schrijver
Reactie plaatsen