Is Valentijnsdag onzin?

Veel mensen zeggen: “Ik heb geen speciale dag nodig om aan iemand te vertellen dat ik van hem/haar houd.” Dat klopt, maar doe je het dan ook? Of heb je het vaak te druk en zeg je dat eigenlijk te weinig? 

Bij fotografie zie ik dit ook gebeuren. Mensen komen naar de studio voor speciale gelegenheden zoals een zwangerschap, geboorte of bruiloft. Want die momenten zijn uniek en moeten op de foto. Maar wat dan met met die andere zoveel jaren en dagen van je leven? We denken niet snel: vandaag ga ik een mooi portret laten maken, samen met mijn partner. Of een foto van mijn gezin, terwijl zij je het meest dierbaar zijn! Soms zijn er toch speciale dagen nodig als excuus om de stap te nemen om in actie te komen.

Ik maak graag mooie portretten en herinneringen van de speciale momenten in iemands leven. Maar als je niet van een geposeerde foto houdt of een bepaalde gelegenheid, kan het ook een lifestyle-reportage zijn waar de details van je dagelijks leven worden getoond. Want die andere “niet speciale” dagen zullen straks je herinneringen zijn en zijn eigenlijk best speciaal: het in bad doen van je kinderen (straks worden ze groot en mag je echt niet meer in de badkamer), een mooie wandeling met je hond, samen met iemand lachen of het lezen van een verhaal in bed. 

Heb je de wens om met of van een geliefde (partner, kind, moeder, opa, vriend, vriendin) een mooie foto te laten maken? Kom in actie! Omdat Valentijnsdag is, Moederdag of iets anders, het maakt niet uit. Het belangrijkste is dat je het doet. Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Kijk naar www.perlafotografie.nl of bel me. Ik help je graag. Ah! En nog een fijne Valentijnsdag toegewenst.

Over de schrijver
Reactie plaatsen