arrow_drop_up arrow_drop_down
over mij pagian perla fotografie perla michiels


OVER PERLA

PORTRETFOTOGRAAF
Ik leg graag vast waar je hart naar uit gaat.

Ik ben geduldig, zoek verbinding en diepgang

om jouw verhaal in beelden te vertalen.


Je bent welkom in mijn fotostudio in Almere.

Portretfografe Perla Michiels

PORTRETFOTOGRAAF

Ik leg graag vast waar je hart naar uit gaat.

Ik ben geduldig, zoek verbinding en diepgang om jouw verhaal in beelden te vertalen.

Je bent welkom in mijn fotostudio in Almere.

Perla Michiels met camera fotostudio

Moeder en ondernemer

Als ik je vraag: "Wat is het belangrijkste in je leven?", is waarschijnlijk je antwoord: "mijn gezin!" Toch is het moeilijk om een balans te vinden tussen werk en privé. Vaak is er een schuldgevoel: je wilt graag veel tijd aan je familie besteden, maar je bent druk bezig om je bedrijf succesvol te maken en/of te houden. Als moeder en ondernemer begrijp ik dat. 
Perla camera canon portretfotograaf

Samen met je kind op de foto

Ik wil je graag helpen in je rol als moeder door mooie herinneringen te maken van speciale momenten in je leven zodat ze niet verloren gaan. Vaak maak je als moeder de foto’s en sta je er niet samen op. Als je kinderen straks groter zijn, wil je wel dat ze terug kunnen kijken naar momenten waar jullie samen opstaan. Dat ze jou als moeder herinneren en niet alleen dat je altijd achter de computer zat.

Perla camera portretfotograaf studio almere

Ik wil je ontzorgen

Ik weet dat je het druk hebt. Daarom sta ik je bij in het proces om dit makkelijk te maken en dat je een unieke ervaring beleeft. Wat zul je straks blij zijn als je die mooie familiefoto's aan de muur ziet hangen van je grote trots: je gezin!                                 
Perla Michiels portret fotostudio

Een boost aan je zelfvertrouwen

Je werk neemt natuurlijk ook veel van je tijd in beslag. Als zzp-er moet je veel doen en "alle ballen in de lucht houden". Ik wil je graag helpen aan meer succes door jezelf en jouw verhaal zichtbaar te maken. Dat je je niet blijft verstoppen door onzekerheid. Ik weet dat goede foto's een boost geven aan je zelfvertrouwen en ervoor zorgen dat je zekerheid gaat uitstralen en daardoor meer zichtbaar wordt.

Wie is Perla?

Ik ben Perla Michiels-Domínguez, Mexicaanse. Perla betekent "parel" in het Spaans. Daarom is mijn logo rond. Ook omdat ik de cirkel van het leven fotografeer: vanaf de geboorte tot aan de dood. Toen ik jong was, was ik verlegen maar had grote dromen.


Zo ben ik in 1996 een jaar rond de wereld gaan reizen met een internationale groep waardoor ik letterlijk in de spotlights op het podium stond. Ik kreeg daardoor meer zelfvertrouwen. Mensen uit mijn omgeving gingen anders naar mij kijken om wat ik deed en dat ik mijn dromen durfde waar te maken.

Optreden met Up with People tijdens een wereldreis
In Mexico getrouwd  Perla en Ron Michiels

Mexicaans maar ook Nederlandse

In 1999 ben ik naar Nederland gekomen vanwege de liefde. Een grote stap en weer iets doen dat "out of the box" was waardoor ik meer aandacht kreeg van mijn omgeving.


In Nederland heb ik vanaf 0 moeten beginnen: de taal leren, mijn weg zien te vinden, relaties bouwen en zelfs een eigen bedrijf opzetten. Ik ben nu ook Nederlands en best trots op al deze stappen. Door de afstand heb ik mijn familie in Mexico nog meer leren waarderen. We genieten enorm van de tijd dat we samen zijn. Foto’s zijn ook een belangrijk onderdeel om onze levens met elkaar te delen. 

foto in the box familie

Tweelingmoeder 

Ik ben moeder van 3 kinderen, waaronder een tweeling. Toen ze klein waren, had ik het zo druk. Iedereen zei: “Geniet ervan, voordat je het weet zijn ze groot”. Op dat moment leek een dag soms heel lang te duren. Maar dan knipper je een keer met  je ogen en zijn ze ineens alle drie tieners en is de tijd inderdaad voorbij gevlogen! 


Ik wil graag dat alle kinderen opgroeien met mooie familiefoto's aan de muur (en niet alleen op mama’s smartphone). En dat ouders even stil staan om tastbare herinneringen te laten maken die nu heel fijn zijn om te hebben maar die later in het leven nog waardevoller zullen zijn. 

Ik ben vrijwilliger bij Make a Memory en Unidas Contigo (Pink Ribbon Mexico)

Fotografeert de UPS & DOWNS

Eén van de moeilijkste dingen om hier te wonen is dat ik veel moet missen. De leuke momenten (want in Mexico is er altijd wel een reden voor een FIESTA!), maar nog erger is het als iemand ziek is of overlijdt.

Bijvoorbeeld toen mijn zus een baby verloor midden in haar zwangerschap of toen bij mijn moeder voor de tweede keer borstkanker werd geconstateerd. Ik was net bevallen van een tweeling en kon niet naar haar toe. Dan voel je je zo onmachtig... Ik stuurde foto's om haar op te vrolijken, zodat ze de kinderen kon zien opgroeien en dat ze het gevoel had dat wij toch bij haar waren. Door deze ervaringen ben ik vrijwilliger geworden bij "Make a Memory" en als ik op familiebezoek in Monterrey, Mexico ben, steun ik "Unidas Contigo" (Pink Ribbon in Mexico) met het maken van fotoreportages.

Van de Mexicaanse warmte naar de Nederlandse nuchterheid moest ik echt aan wennen. Ik heb inmiddels een wat dikkere huid en durf ook om de moeilijke momenten van het leven te fotograferen met mijn emotie en warmte zoals ziekte of een uitvaart.

Wat fijn om de muren van mijn klanten aan te kleden

Bouw graag een band

In de afgelopen 10 jaar heb ik heel veel families gefotografeerd op verschillende momenten in hun leven. Door ze vaker te zien, bouwen we ook een relatie op. Er zijn gezinnen waarvoor ik al jarenlang hun foto's maak!

Ik word ook heel blij als ik een ondernemer kan helpen om meer zeker over zichzelf te zijn; om anders naar zichzelf te kijken. Om die te laten stralen en het gevoel te geven dat zij/hij goed is en dat je je niet hoeft te verstoppen. Ik weet uit ervaring dat dat moeilijk is en wat een goede foto daarin voor je kan betekenen.

Lid van Master PHotographers Network, Fotobond en Dupho

Wil impact in de wereld maken

Je hebt je talenten en je bent op de wereld om iets te betekenen. Dat kun je niet doen als je je blijft verstoppen. Daarom wil ik je helpen.

Ik werk ook constant aan mezelf en wil het voorbeeld geven om anderen te inspireren ook stappen te nemen, om te blijven leren en groeien en samen de wereld beter te maken. 

Ik spreek Spaans, Engels en Nederlands en ben lid van "Masters Photographers Network", "Fotobond" en "Dupho" (Dutch Professional Photographers).


 

10 Persoonlijke details...

 1- Ik houd van Mexicaans eten en drink graag een Margarita.

 2- Ben in 22 landen geweest en reis het liefst de wereld rond.

 3- Geduldig, leergierig met een groot doorzettingsvermogen. 

 4- Toegewijd aan mijn klanten. Geef meer dan verwacht.

 5- Ben altijd in voor een gesprek met diepgang.

 6- Ik ben girl scout geweest en leidster.

 7- Op mijn mobiel vind je meer dan 72,000 foto's...

 8- Drink liever thee dan koffie.

 9- Kijk graag naar films met tissues binnen handbereik ;).

10- Ik heb het altijd koud... tenzij het boven de 25 graden is!


Ik ben erg benieuwd naar jou en jouw verhaal. Let's talk!

Perla geniet van familievakantie zon en strand